SAVETI ŠMINKERA: Izbegnite pet grešaka prilikom nanošenja rumenila

"Nasmeši se i stavi rumenilo preko obraza", uobičajen je savet. Čak i sa ovim naizgled jednostavnim savetom, lako je preterati i potpuno uništiti prvobitnu zamisao. Da biste olakšali proces, naučite koje greške ne treba da pravite prilikom nanošenja rumenila.

Pet grešaka prilikom nanošenja rumenila

Mislite da je samo za obraze

Šminkeri imaju jasan stav - rumenilo nije samo za obraze.

- Pored suptilnog nanošenja boje na jabučice vaših obraza, trebalo bi da dodate nešto i na slepoočnice da biste stvorili prirodan naglasak - kaže šminker Rosi Vajt, prenosi "Byrdie".

Birate pogrešnu boju za ton vaše kože

Šminkerka Kejt Deno, koja radi sa brojnim glumicama, kaže da je najvažnije da pronađete pravu nijansu rumenila za ton vaše kože:

- Cilj je da odaberete nijansu koja odgovara boji vaših obraza kada imate prirodno crvenilo.

Korišćenje pogrešne formule za vaš tip kože

Slično kao kada pokušavate da se odlučite za pravu formulu pudera, postoji mnogo različitih tipova rumenila koji će odgovarati različitim tipovima kože - od pudera preko krema do providnih nijansi. Dakle, koji je pravi za vas? Za masnu kožu, preporučuje se da prvo koristite kremasto rumenilo, a zatim da nanesete rumenilo u prahu u odgovarajućoj boji da biste postavili proizvod na mesto i produžili nošenje. Međutim, ako imate suvlju kožu, samo malo kremastog rumenila će vam dati sjaj koji tražite.

Foto: Ilustracija/Pexels.com

Previše rumenila

Uvek treba da koristite manje nego što vam je potrebno. Ako ste u nedoumici, skinite pola onoga što želite da nanesete. Uvek možete da ga nadograđujete, ukoliko želite još.

Ne uzimate u obzir vaš oblik lica

Kada nanosite rumenilo, oblik lica je bitan. Dame sa dugim licima najviše imaju koristi od nanošenja rumenila na jabučice obraza, a zatim mešanja prema liniji kose. Senčenje u obliku slova C je tajna šminkera za nanošenje rumenila na lica okruglog ili kvadratnog oblika - nanesite rumenilo u krivini od slepoočnica do jagodica.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još