Bogdanović: Srbi na Kosovu spremni da plaćaju porez

0

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je u nedelju da su Srbi na severu Kosova spremni da plaćaju akcize i porez, ali da taj novac ostane na severu pokrajine i da se njime razvijaju lokalne samouprave.

Ne možemo dozvoliti da kosovski carinici budu na prelazima na severu Kosova i da prihodi koji se tu budu ubirali idu u budžet takozvane države Kosovo“, rekao je Bogdanović novinarima.

Bogdanović je istakao da dogovor o carinskim pečatima nikako ne znači da je dogovor postignut i o carini i naplati na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Mi i taj problem želimo da rešimo dijalogom i dogovorom, ali ne na štetu Srba na severu Kosmeta i države Srbije“, rekao je Bogdanović.

Bogdanović je naveo i da su Srbi spremni da se svim legitimnim sredstvima bore da “kosovska država ne zaživi na severu Kosova i Metohije“.

Bogdanović je ranije istog dana razgovarao sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom u Pećkoj Patrijaršiji i posetio građane na barikadi u selu Rudare i sastao se sa predsednicima opština sa severa Kosova i načelnikom okruga Radenkom Nedeljkovićem.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.