Jeremić i Kamel Amr zasadili po drvo u Parku prijateljstva

BEOGRAD, 5. septembra 2011. (Beta) – Ministri spoljnih poslova Egipta i Srbije Mohamed Kamel Amr i Vuk Jeremić u ponedeljak su zasadili po drvo u Parku prijateljstva, na mestu gde su prva stabla zasadili državnici pre 50 godina, kada se u Beogradu održavao Prvi samit Nesvrstanih.

U Beogradu se danas i sutra održava konferencija povodom 50. godišnjice prvog sastanka Pokreta nesvrstanih, a dolazak je potvrdilo 105 delegacija sa oko 600 delegata u kojima su ministri spoljnih poslova, zamenici ministara, specijalni izaslanici i drugi zvaničnici.

Jeremić je novinarima u Parku prijateljstva rekao da se u Beogradu danas kroz svoje delegacije predstavlja dve trećine sveta i da je Srbija sa svim tim zemljama u izuzetno dobrim i bliskim odnosima.

On je istakao da je čast biti domaćin konferenciji povodom 50. godišnjice Pokreta nesvrstanih i naveo da će Srbija nastaviti blisku saradnju sa zemljama čiji su predstavnici u gostima.

Kamel Amr je zahvalio gradjanima i Vladi Srbije na gostoprimstvu i istakao da je i zadovoljstvo i čast posaditi drvo na tom mestu.

U Parku prijateljstva, koji se nalazi u Novom Beogradu, pored Ušca, više od sto stabala posadili su do sada strani državnici prilikom posete Jugoslaviji.

..

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.