EU je spoljnopolitički prioritet Srbije

BEOGRAD, 5. septembra 2011. (Beta) – Premijer Srbije Mirko Cvetković razgovorao je u ponedeljak sa ministrima spoljnih poslova zemalja članica Pokreta nesvrstanih i tom prilikom poručio da je za Srbiju najvažnije očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje, kao i da je spoljnopolitički prioritet Srbije Evropska unija.

Kako je saopšteno iz Cvetkovićevog kabineta, premijer je imao deset odvojenih bilateralnih susreta sa ministrima spoljnih poslova koji borave u Srbiji u okviru dvodnevne Ministarske konferencije kojom se obeležava 50. godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih i prve konferencije u Beogradu.

Cvetković je istakao da Srbija poštuje dosadašnji doprinos Pokreta nestvrstanih i pre svega njihovo opredeljenje da se više bave socijalno-ekonomskim pitanjima.

Premijer je svojim sagovornicima preneo i da je Srbija zainteresovana za unapredjenje ekonomske saradnje, gde god je to moguće.

Cvetković će i drugog dana konferencije imati niz bilateralnih susreta sa ministrima učesnicima konferencije u Beogradu.

..

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.