Jorgos Kakouris: Ushićeni smo što je Grčka prva destinacija za srspke turiste

Jorgos Kakouris, predstavnik Nacionalne turističke organizacije Grčke, na online konferenciji "Summer 2023" istakao je da u njegovoj zemlji cene to što predstavlja broj jedan destinaciju za turiste iz Srbije i pričao o njihovoj brojnosti.

- Ushićeni smo što što je Grčka najpoželjnija destinacija srpskih turista za letnje odmore. Od 2017. godine pa do prošle, sa izuzetkom onih u kojima je izbio virus korona, skoro milion Srba godišnje redovno posećuje Grčku - rekao je Kakouris.

Što se tiče prognoza za ovu godinu, kaže da imaju uverenja da će biti uspešna kao i prethodne.

- Zasnovana na informacijama turističkih krugova iz Srbije, imamo uverenja da će posete srpskih turista u 2023. godini ostati na istom nivou - dodao je.

Kakouris je rekao da "većina Srba putuje u Grčku drumom i to uglavnom do obale u severnom delu zemlje", ali i da postoje tendecije da odaberu neka od grčkih ostrva.

Istakao je da, nakon otvaranja zemlje posle pandemije, Grčka je ostala jedna od najvoljenih svetskih destinacija za putovanje. Takođe, rekao je Grčka tradicionalno neguje održivi i ekološki prihvatljiv turizam, što i dalje ostaje cilj te industrije.

Snimak cele konferencije možete pogledati OVDE.

Pogledajte još