Traže smenu Stefanovića

KOSOVSKA MITROVICA, 5. septembra 2011. (Beta) – Predsednici opština Zvečan, Kosovska Mitrovica i Zubin Potok Dragiša Milović, Krstimir Pantić i Slaviša Ristić zatražili su u ponedeljak smenu šefa srpskog pregovaračkog tima u razgovorima sa Prištinom Borka Stefanovića jer, kako su obrazložili, svojim dogovorima nanosi štetu kosovskim Srbima.

“Stefanović je od kada pregovara sa Prištinom naneo veću štetu Srbima na Kosovu i Metohiji nego što je to uradila medjunarodna zajednica za prethodnih 12 godina”, ocenili su predsednici opština na konferenciji za novinare u Zvečanu.

Kao razlog za smenu naveli su i to da Stefanović ne uživa poverenje kosovskih Srba, a ni njihovih lidera sa severa pokrajine.

Očekujemo poziv od predsednika Srbije Borisa Tadića da na sastanku u Beogradu jasno kažemo da više ne želimo da saradjujemo sa Stefanovićem, rekao je predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić.

Čelnici opština sa severa su ocenili da se Stefanović u Briselu dogovorio u svoje lično ime i najavili da će zahtevati da se Vlada i Skupština Srbije o tome izjasne.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić ocenio je da ono što je do sada dogovoreno u Briselu samo šteti Srbima u Pokrajini, a posebno onima na severu.

Pantić je objasnio “da su Srbi 12 godina uspevali da zadrže institucije na severu, koristili su srpske tablice i dokumenta, a zbog dogovora koji je postignut u Briselu od 1. novembra moraće da koriste kosovske tablice i dokumenta”.

..