Serena prejaka za Anu Ivanović

Bio je to treći Anin poraz u isto toliko mečeva protiv američke teniserke, a za utehu joj je što nije izgubila
bodove, jer je i prošle godine ispala u ovoj fazi takmičenja. Tako će naredne sedmice biti na 19. mestu WTA liste.

Ana Ivanović je u meč ušla dosta bojažljivo i Vilijams je veoma brzo povela 3:0. Tek tada je srpska teniserka počela da igra onako kako može i da napada protivnicu kad god je za to dobila priliku.

Zahvaljujući tome, Ivanović je uspela da uzvrati serijom od 3:0, a onda je u sedmog gemu imala priliku da drugi put zaredom oduzme protivnici servis, ali je nije iskoristila. To je, izgleda, bilo dovoljno da ponovo posumnja u svoje mogućnosti i američka teniserka je ponovo vezala tri gema i dobila set.

(old_image)

U drugom setu je odluka pala već u prvom gemu, kada je Srena napravila treći brejk u meču. Ispostavilo se da joj je to bilo dovoljno za pobedu. Ivanović je do kraja servirala sigurno i uspela da dobije sve gemove u kojima je imala prednost početnog udarca, ali je to radila i Vilijams.

U drugom setu Ana nije dobila nijednu priliku za brejk, pa je tako završila učešće na njujorškom gren slemu. Srpska teniserka je u meču imala nešto više direktno osvojenih poena (20:16), ali je napravila i 15 neiznuđenih grešaka više i to nije mogla da nadoknadi zaista velikom borbenošču.

Rezultati osmine finala ženskog singla:

Karolina Voznijacki - Svetlana Kuznjecova 6:7, 7:5, 6:1

Serena Vilijams - Ana Ivanović 6:3, 6:4

Anastasija Pavljučenko - Frančeska Skjavone 5:7, 6:3, 6:4


Andrea Petković
- Karla Suarez Navaro 6:1, 6:4

FoNet

Pogledajte još