Đoković na Tipsarevića u četvrtfinalu

Za ulazak u polufinale, Đoković će igrati protiv Janka Tipsarevića, koji je danas pobedio Španca Huana Karlosa Ferera.

To je prvi put da Srbija u četvrtfinalu jednog gren slem turnira ima dvojicu predstavnika u muškoj konkurenciji i šteta je što će Đoković i Tipsarević morati da igraju međusobno.

Biće to njihov treći duel, a prva dva pripala su Đokoviću. Prvi igrač sveta dobio je Tipsarevića i u Beogradu ove godine, ali bez borbe, jer je Janko zbog povrede predao.

Meč protiv Dolgopolova bio je neizvesan samo u prvom set
u, kada se činilo da je Ukrajinac pronašao način da se suprotstavi prvom igraču sveta.

Dolgopolov je uspeo prvi da napravi brejk, ali ne i da ga zadrži. Srpski teniser je uzvratio i izjednačio, a do kraja seta ipak nije mogao još jednom da oduzme servis protivniku.

POGLEDAJ VIDEO: Neverovatan poen Đokovića i Doglopova

Tako je igran taj brejk, koji će Đoković sigurno dugo pamtiti
. Ukrajinac je napravio dva mini brejka i poveo 4:1, ali je Đoković pronašao način da mu vrati istom merom i da izjdnači na 4:4.

Drama je tada tek počela, pošto je Dolgopolov propustio da realizuje tri set lopte, od čega jednu na svoj sevis. Đoković nije iskoristio pet set lopti i tek iz šestog pokušaja osvojio je set.

Bio je to početak kraja za ukrajinskog tenisera, koji je na početku drugog seta dva puta izgubio svoje servise. Kasnije je uspeo da vrati jedan, ali ne i drugi brejk, a kada je izgubio drugi set, praktično se predao.

Kao mnogo puta ove godine, Đoković je uspeo psihički da slomi protivnika i da tako stigne do 61. pobede u sezoni, uz samo dva poraza.

POGLEDAJ VIDEO: Conga opet jede loptice!

FoNet

Pogledajte još