Krstić: Teška utakmica i težak poraz!

"Teška utakmica i težak poraz. Ne verujem da će neko od nas spavati večeras, ali je dobro što imamo dva dana da se odmorimo i spremimo za drugu fazu, ali i zaboravimo ovo razočaranje...Ne treba Savanoviću ništa zameriti, svi smo dali koliko je to bilo moguće", rekao je Krstić.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da nema šta da zameri igračima posle poraza od Francuske na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

"Nemam šta da zamerim igračima. Borili su se, dali su sve od sebe, a poraz im je teško pao. Ne smeju, međutim, da klonu duhom, pošto nas čeka još utakmica za koje moramo što bolje da se spremimo", rekao je Ivković u Šauleju posle poraza nakon produžetka 97:96.

Srbija je imala šansu za pobedu, ali je Duško Savanović promašio šut za pobedu dve sekunde pre kraja.

POGLEDAJ VIDEO: Savan promašio zicer i pobedu

"Odigrali smo veliku utakmicu, koju smo, nažalost, izgubili. Meč je rešio bukvalno poslednji detalj, a to je šut koji smo želeli da imamo. Utakmica je imala 27 promena vođstva i 21 izjednačenje...Na žalost, promašili smo jedan lagani šut u poslednjoj sekundi. Da smo to ubacili, bila bi ovo jedna od velikih pobeda", rekao je Ivković.

(old_image)

Selektor Francuske Vensan Koje rekao je da je ovo najbolja utakmica tima od kada je on selektor.

"Najponosniji sam zbog toga što su igrači imali inteligencije da igraju u najtežim trenucima. Pronalazili su rešenja bez panike, bez uzbuđenja. Nivo na kome smo igrali je neverovatan i zato je veliko zadovoljstvo što smo dobili. Imali smo karakter da se odupremo timu koji igra prelepu košarku...Zaslužili smo da pobedimo", rekao je Koje.

POGLEDAJ VIDEO: Marko Kešelj napunio koš Francuske

Najbolji igrač Francuske Toni Parker rekao je da sumnjao da li će biti u stanju da igra, ali da ga bolovi nisu sprečili da pruži sve od sebe.

"Sumnjao sam da li ću moći da izdržim, pošto me je baš jako bolelo. Zato sam i promašivao iz nekih pozicija iz kojih obično pogađam. U poslednjoj četvrtini sam počeo da se umaram, ali nisam oklevao da uputim poslednji šut u regularnom delu, koji sam promašio. Možda je to trebalo da uđe, ali nisam uopšte razmišljao da šutnem pošto sam bio precizan u dosadašnjem toku šampionata", rekao je Parker.

Sastavi grupa i raspored utakmica:

Grupa E:

Francuska 2/0
Srbija 1/1
Španija 1/1
Turska 1/1
Nemačka 0/2

Sreda, 7: septembra:

Nemačka - Španija
Srbija - Litvanija
Turska - Francuska

Petak, 9. septembra:

Španija - Srbija
Nemačka - Turska
Litvanija - Francuska

Nedelja, 11. septembra:

Francuska - Španija
Litvanija - Nemačka
Srbija - Turska

Grupa F:

Makedonija 2/0
Rusija 2/0
Slovenija 1/1
Grčka 1/1
Gruzija 0/2
Finska 0/2

Četvrtak, 8. septembra:

Gruzija - Makedonija
Slovenija - Grčka
Finska - Rusija

Subota, 10. septembra:

Makedonija - Slovenija
Gruzija - Finska
Grčka - Rusija

Ponedeljak, 12. septembra:

Rusija - Makedonija
Grčka - Gruzija
Slovenija - Finska

Beta


Pogledajte još