Filmovi koji će obeležiti jesen 2011.!

Zaraza (Contagion) – Smrtonosni virus ubija najpoznatije glumce poput Gvinet Paltrou, Kejt Vinslet, Meta Dejmona i Džuda Loua, a Stiven Soderberg sve to gleda na sigurnom, iza kamere.

Ratnik (Warrior) – Sve što je potrebno jeste znojavi Tom Hardi u ringu i Nik Nolti koji pokušava da ga pomiri sa bratom koga igra Džoel Edžerton da bi ovaj film bio proglašen ovogodišnjim “Bokserom” (The Fighter).

Vozač (Drive) – Nekada za neke filmove prosto osetite da će biti bitni. To je slučaj sa filmom u kome Rajan Gosling igra opasnog vozača.

Red State – Reditelj Kevin Smit ima vojsku svojih obožavalaca, tako da sve što novo dođe od njega odmah izazove veliku pažnju. Posebno kada priča prati tri tinejdžera koje online seks odvede u jezgro religiozne grupe.

Anonimus (Anonymous) – Pitanje o kome se vekovima polemisalo: ko je autor drama koje potpisuje Vilijem Šekspir? Mnogi su se time bavili, a drama Rolanda Emeriha daje jedan od mogućih odgovora koji nam se čini dovoljno zabavnim.

Psi od slame (Straw Dogs) – Možda nas ovaj rimejk čuvenog filma Sema Pekinpoa ne obori s nogu, ali svakako su tu dva sjajna glumca: Aleksander Skarsgard i Džejms Marsden. Pogledajte kadar dole i sve je jasno.

Moneyball – Iako na prvi pogled novi film Breda Pita i Džone Hila podseća na još jedan sportski film o timu gubitnika, s obzirom da scenario potpisuje Aron Sorkin (Društvena mreža) nadamo se nečem zanimljivom.

Martovske ide (The Ides of March) – Politički film u režiji Džordža Klunija sa Rajanom Goslingom u jednoj od glavnih uloga. Zvuči sasvim dovoljno da verujemo da ima šanse.

The Rum Diary – Džoni Dep igra novinara koji će život Portorika osetiti kroz čašu ruma. Pored Džonija Depa, u filmu igraju i Aron Ekhart, Amber Herd i Đovani Ribisi… A uvek je zabavno gledati pijanog Džonija!

Tri musketara (The Three Musketeers) – Nova verzija klasika Aleksandra Dime sa kastingom koji obećava (Logan Lerman, Metju Mekfejden, Mila Jovovič, Orlando Blum, Kristof Volc i Luk Evans) i rediteljem (Pol W.S. Anderson) koji garantuje dobru zabavu.

Preostalo vreme (In Time) – Endrju Nikol, poznat po filmu “Gataka”, režira na prvi pogled uzbudljiv film sa Džastinom Timberlejkom i Amandom Sejfridom u glavnim ulogama. Mnogo očekujemo od ovog filma.

Real Steel – Hju Džekman igra propalog boksera koji u futurističkom svetu učestvuje u borbama robota. Ovo će biti zabavno. Barem to. Kao neki Transformersi u bokserskom ringu.

50/50 – Adam Sendler je jedan od scenarista otkačene komediju o mladom scenaristi koji nakon dijagnostifikovanog raka počinje po prvi put da se oslanja na svoje prijatelje i porodicu. Pogledajte trejler i saznaćete ko čini sjajan kasting ovog filma!

Mačak u čizmama (Puss in Boots) – Antonio Banderas je opet Mačak u čizmama, Šrekov drugar koji je, zasluženo, dobio sopstveni animirani film. Pored Banderasa, u filmu glasove su pozajmilii i Selma Hajek i Zek Galifijanakis.

Koža u kojoj živim (The Skin I Live In) – Novi film Pedra Almodovara nominovan za Zlatnu palmu u Kanu. Antonio Banderas igra plastičnog hirurga koji kreće u lov na čoveka koji je silovao njegovu ćerku. Jedan je Almodovar!

Machine Gun Preacher – Džerard Batler, koji je zavrteo mozak Beograđankama dok je snimao “Koriolana” u našoj zemlji, ovog puta je “propovednik sa mašinkom” i izgleda mnogo opasno. Ovaj film može da bude veliko razočarenje, mada to ne želimo.

Otmica (Abduction) – Tejlor Lautner ovog puta nije vukodlak, ali je jednako moćan. Videćemo kakva će biti zvezda jednog uspešnog serijala, u sasvim drugačijem filmu.