Mihailo Vukić: Brodovi plove punim kapacitetom, veliko je interesovanje

Mihailo Vukić, vlasnik i direktor turističke agencije Allegra Montenegro, na početku svog izlaganja na panelu organizovanom u sklopu konferencije "Summer 2023" osvrnuo se na doba korone kada su najviše bila pogođena krstarenja i kruzing industrija, i otkrio da se situacija polako vraća u normalu.

- Naravno, svi smo bili pogođeni, i hoteli i agencije i restorani, međutim, sećate se da su svi brodovi stali. Sa onim brodom u Japanu je sve tada počelo i evo, to se polako vraća nazad. Svi brodovi ponovo plove punim kapacitetom što je jako bitno zbog nas, prodaje i svega - rekao je Vukić.

Prošle godine se kao prepreka pojavila vakcinacija, to jest nedostupnost ili selektivnost odeređenih.

- Prošle godine nas je malo sputavalo to sa vakcinacijama i raznim pravilima jer veliki broj naših klijenata i putnika iz Srbije i Crne Gore i, hajde da kažem, iz čitavog regiona, hteli su da putuju, međutim, problem je bio vakcinacija jer veliki broj država i kruzing kompanija nisu prihvatale neke vakcine koje su bile kod nas, tako da nas je to malo sputavalo u radu - dodao je.

Kao period potpunog oporavka industrije navodi maj prošle godine.

- Onda je prošle godine od maja krenuo bukvalno "bum" i to je sada, stvarno moram reći eksplozija, definitivno su sada svi "poludeli", ljudi su bili nekako zatvoreni i sada svi jedva čekaju da idu na krstarenje ili na bilo koje drugo putovanje - ističe Vukić.

Kao problem ove godine navodi poskupljenje avio karata, od kojih su neke, za određene destinacije, poskupele čak i duplo.

Snimak cele konferencije mogžete pogledati OVDE.

Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još