Ivan Petrović: Ove godine možemo očekivati jedno od najboljih izdanja Exit-a

Ivan Petrović, predstavnik Exit Festivala, na panelu konferencije "Summer 2023" pričao je o ovogodišnjem izdanju Exit Festivala.

- Što se tiče Exit Festivala ove godine, možemo očekivati verovatno jedno od najboljih izdanja sa superiornim muzičkim programom, sa brojnim učesnicima iz celog sveta, sa brojnim unapređenjima. Mi se svako godine trudimo da poboljšamo što program, što scenografiju, što drugi sadržaj festivala i, naravno, da unapređujemo festivalsko iskustvo svakog posetioca - rekao je Petrović.

- Ono što je zanimljivo jeste da smo prošle godine napravili partnerstvo sa NFT Tix-om i kroz korišćenje blok čein tehnologije smo bili prvi veliki muzički festival na svetu koji je omogućio prodaju ulaznica preko NFT-a za šta smo dobili nagradu za najbolju inovaciju na Britanskim festivalskim nagradama, jedna od najprestižnijih festivalskih nagrada na svetu, i nastavićemo, naravno, da unapređujemo ovu praksu - dodao je.

Kada je reč o stranim posetiocima, ove godine očekuje se rekordan broj istih.

- Ove godine očekujemo isto rekordan broj stranih posetilaca, odnosno, prethodne godine smo imali do sada zabeleženi rekord od 63 posto, znači skoro dve trećine posetilaca su bili van Srbije, a ove godine pretpostavljamo da će taj trend da se nastavi, da ćemo imati 200 hiljada posetilaca kao i svake godine, što je otprilike neki maksimalni kapacitet tvrđave.

Još jedan rekord postignut je prethodne godine, a tiče se broja zemalja odakle posetioci dolaze na festival.

- Mogu da kažem da je prošle godine bilo posetilaca iz preko 107 zemalja. Stvarno veliki rekord i, kako bih rekao, po broju zemalja odakle dolaze ljudi i njihov sastav, gde su dve trećine faktički strani turisti i to je nešto po čemu je Exit jedinstven sigurno i u Srbiji i u regionu jer je on za mnoge turiste prva ulazna kapije Srbije i neka naša istraživanja kažu da 90 posto njih prvi put dođu uopšte u Srbiju zbog Exita, a kasnije se vraćaju da posete i Beograd i neke ski centre, prirodu i tako dalje... Tako da Exit daje doprinos razvoju turizma u Srbiji i promociji uopšte Srbije i njenog imidža u svetu je nemerljiv - naglasio je Petrović.

Snimak cele konferencije možete pogledati OVDE.

Pogledajte još