Đoković: Čudno je igrati protiv prijatelja!

Protivnik Đokovića u četvrtfinalu biće njegov drug iz reprezentacije Janko Tipsarević.

"Čudan je osećaj igrati protiv prijatelja. Mislim, profesionalci smo i obojica želimo da pobedimo kad igramo jedan protiv drugog. Nekako zaboravite prijateljstvo, stavite ga sa strane. Mada, nikad nismo igrali na grend slemu, nikad nismo igrali na tri dobijena seta jedan protiv drugog, tako da će nam to obojici biti novost. On igra najbolje u životu, pun je samopouzdanja...Ali, čudno je kad igrate protiv nekoga ko je jedan od vaših najboljih prijatelja u privatnom životu, tako da morate i sa tim da izađete na kraj", rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je prvi set u pobedi protiv Aleksandra Dolgopolova u osmini finala Otvorenog prvenstva SAD bio uzbudljiv i zanimljiv, ali da nije zadovoljan kako je igrao jer je imao problema da se prilagodi Ukrajincu.

"Bilo je zanimljivo, a verujem i da je publici bilo uzbudljivo, jer je bilo neizvesno. Ali, što se tiče tenisa, nije mi se svidelo jer nisam bio zadovoljan svojom igrom. Mnogo je menjao ritam, uvek mi je slao drugačije lopte i bilo mi je teško da se prilagodim. Zato mislim da je bilo ključno da osvojim prvi set", rekao je Đoković novinarima u Njujorku.

Srpski reprezentativac rekao je da ga je u setu, koji je dobio u taj-brejku 16:14, održala fizička kondicija, ali i mentalna snaga.

"Ovo je jedan od najdužih taj-brejkova koji sam ikad igrao. Drago mi je što sam bio deo toga, ali sam znao da moram da dobijem taj set. Jeste, imao sam mnogo šansi (šest set lopti), ali sam i promašivao mnogo lakih lopti", rekao je Đoković.

Publika na terenu je glasno navijala za Ukrajinca, ali je Đoković negativno odgovorio na pitanje da li su mu navijači smetali.

"Ne, ne. Njima se svidelo šta su videli. Prvi set je bio zanimljiv, tako da je i publika tako reagovala. Bilo je puno, ali mi je bilo drugačije jer dugo nisam igrao na tom terenu (Luis Armstrong). Ali bilo je lepo i uživao sam", rekao je rođeni Beograđanin.


Rezultati osmine finala muškog singla:

Rodžer Federer - Huan Monako 6:1, 6:2, 6:0

Žo Vilfred Conga - Mardi Fiš 6:4, 6:7, 3:6, 6:4, 6:2

Novak Đoković - Aleksandr Dolgopolov 7:6, 6:4, 6:2

Janko Tipsarević - Huan Karlos Ferero 5:7, 6:7, 7:5, 6:2

Beta

Pogledajte još