ZBOG RODBINE: Beskućnik iz Italije dobio 300.000 evra na lutriji, ali na isplatu čekao tri godine

Beskućnik koji je zabavljao vozače na semaforu, osvojio je 300.000 evra na lutriji, ali je zbog tužbe rodbine, na isplatu dobitka, morao da sačeka skoro tri godine.

Beskućnik iz Italije Ticijanu Pelonari (63), koji je nakon godina rada u jednoj fabrici u Peskari, usled nesnađenosti završio na ulici, osvojio je pozamašnu svotu evra nakon što je ogrebao dobitni loz.

Bilo je leto 2020. godine kada je ogrebao srećku i kada se sve oduzme, osvojio je 240.000 evra. Međutim, radost nije dugo trajala: u februaru sledeće godine imovina mu je zamrznuta zbog žalbe rođaka. Advokat Marko Polita, njegov dugogodišnji prijatelj, preuzeo je brigu o slučaju i uložio žalbu na preispitivanje.

Državno tužilaštvo je 13. marta ukinulo zaplenu iz predostrožnosti i naložilo vraćanje iznosa Ticijanu, nakon što je pregledalo svu predočenu dokumentaciju.

Među Ticijanovim troškovima nakon pobede su plaćene 60 hiljada evra poreza, 5 hiljada dugova i kazni nastalih u periodu siromaštva, kao i donacija Karitasu, piše "Il Gazetino".

Ticijan je sada srećan što je rešio svoje probleme i nikada se neće "vratiti na semafor", kako je rekao za medije.

Iako je u stanju da upravlja imovinom, prošlog utorka je dogovorio imenovanje advokata koji će njome upravljati, koji će Ticijanu isplaćivati određenu mesečnu sumu.

Ticijano će ostati sa svojom majkom, i kako je rekao, nastaviće da pomaže Karitasu zbog pomoći koju su mu pružali u teškim vremenima kada je živeo i radio na ulici.

Izvor: Blic.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još