Percossa u Domu sindikata - OTKAZANO!

Zbog slabog interesovanja publike, nastup perkusionista PERCOSSA zakazan za 30. septembar i 1. oktobar u Domu sindikata se OTKAZUJE.

"Arena" se izvinjava posetiocima koji su kupili ulaznice i obaveštava ih da iste mogu vratiti na prodajnim mestima gde su kupljene.

Percossa nastupa 30. septembra i 1. oktobra, u Domu sindikata, a više detalja o ceni i kupovini ulaznica biće uskoro saopšteno.

Četvorica profesora univerziteta predstavljaju jedinstvenu muzičku senzaciju. Proslavili su se krajem osamdesetih izvodeći performanse po ulicama južne Francuske, dajući novi značaj terminu muzičkog teatra.

Pored udaraljki, ritam i muziku proizvode služeći se svojim telima i predmetima iz svakodnevnog života na originalan i duhovit način i uz zapanjujuću tehničku virtuoznost. Njihova ogromna kreativnost ogleda se u savršenom povezivanju muzike, pozorišta, igri senki, magije, akrobatike, pantomime, cirkusa, stepovanja i stand-up komedije koja impresionira sve generacije. Ovde nisu bitne reči nego pokreti. Oni su pozorište bez reči i vode vas kroz različite muzičke pravce. Čućete uzbudljive afričke ritmove, australijsku tradicionalnu muziku, strastvene latinske zvuke i posmatrati duhovite interpretacije koje će vas nasmejati do suza.

"Šta nas inspiriše? Svet perkusija, i zapadni i etnički. Muzika, ples, pozorište, umetnost, cirkus, različite predstave. Sve što se kreće, što nas zadivljuje, uzbuđuje, pokreće, od čega nam se koža naježi", kažu oni.

Članovi Percossa Rene Spirings, Janvilem is der Pol, Nils has Horn i Erik Robijar komponovali su muziku za 11 plesnih trupa u sedam zemalja i predaju na nekoliko konzervatorijuma u Holandiji.

U Beograd dolaze sa najnovijom predstavom, šestom po redu "The Rebels of Rhythm" sa kojom su već nastupili u dvadesetak gradova.

Pogledajte još