Traži se najbolji MC

Red Bull MC Battle mladim MC-jevima pruža priliku da se predstave u borbi jedan na jedan i dokažu svoj talenat i umeće fristajlinga. Prošle godine turnir je održan u Bosni i Hercegovini, a veliko sarajevsko finale biće zapamćeno po fantastičnoj atmosferi.

U 2011. godini Red Bull MC Battle se održava na regionalnom nivou u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, s velikim finalom 22. oktobra u Sarajevu!

Svi mladi MC-jevi, momci i devojke, koji smatraju da su dorasli izazovu treba da pošalju svoju prijavu na e-mail mcbattle@redbull.rs. Prijava treba da sadrži: audio ili video demo snimak (ili link na kojem se isti može preuzeti), ime, prezime, nadimak, grad iz kojeg MC dolazi i kontakt telefon. Rok za prijavu je 28. septembar 2011.

(old_image)

Na osnovu pristiglih prijava žiri će odabrati 16 najboljih takmičara, koji će se 8. oktobra 2011. godine u Domu omladine boriti za krunu najboljeg srpskog fristajlera.

Top 16 najboljih MC-jeva takmičiće se jedan na jedan po sistemu eliminacija po sledećim pravilima:

STRUKTURA TAKMIČENJA: u prvom krugu svaki učesnik ima 16 lajni (što je jedna strofa u hip-hop pesmi, oko 45 sekundi) i obojica bacaju rime na isti instrumental. U drugom krugu svaki takmičar dobija dva puta po 16 lajni, u kojima treba konkretno da odgovori na napad protivnika. U trećem krugu (polufinale) takmičari ponovo dobijaju dva puta po 16 lajni, s tim što u drugoj rundi bacaju rime na temu koju je zadao žiri. U finalu najbolja dvojica dobijaju tri puta po 16 lajni, nakon čega žiri odlučuje o pobedniku. U svakom krugu takmičenja, ukoliko nije jasan pobednik, oba takmičara dobijaju po 16 dodatnih lajni.

PLUSEVI: više će se bodovati rime osmišljene na licu mesta, fristajl u pravom smislu reči. Bodove nose smisao teksta, duhovitost, povezanost, stil repovanja i ponašanje takmičara na bini. Konkretni odgovori na napade protivnika, iz kojih se jasno vidi da se radi o fristajlu koji je smišljen na licu mesta, boduju se više.

(old_image)

MINUSI: Ukoliko sudije primete da učesnik nastupa sa unapred pripremljenim tekstom, neće biti suspendovan, ali će to uticati na ocenu. Vređanje na nacionalnoj, verskoj ili rasnoj osnovi biće kažnjeno diskvalifikacijom.

Bitove će na finalnom takmičenju u Beogradu davati DJ Raid iz Švajcarske, a konačnu presudu o pobedniku izreći će žiri u čijem su sastavu Timbe, Struka i Relja.

Nakon finala i proglašenja pobednika, najboljih 5 takmičara odlaze na okršaj sa najboljim MCjevima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će se održati u Sarajevu 22. oktobra 2011. u Domu mladih.
Neka borbe krenu.

Pogledajte još