Predstava Bez naziva na Bitefu

BEOGRAD, 6. septembra 2011. (Beta) - Autorska predstava Jožefa Nadja "Bez naziva", koja će premijerno biti izvedena na predstojećem, 45. Beogradskom internacionalnom teatarskom festivalu (BITEF), pripremana je gotovo godinu dana, a bavi se odnosom intimnosti i spektakla.

Tokom 80 minuta, samo pod svetlošću sveća, igrači Jožef Nadj i An Sofi Lanselin u kocki stranica dužine četiri metra vode koreografsko, estetsko i filozofsko istraživanje prostora intimnosti, saopšteno je iz umetnikovog Regionalnog kreativnog ateljea u Kanjiži.

"Zbog ograničenja prostora ova kocka nam je pružila više mogućnosti od bilo kog platoa. Unutar zadate forme koncept je došao do izražaja i mikro-ritmička konstrukcija pokreta, igra je postala koncentrisana i intenzivna", naveo je Nadj o svojoj predstavi.

U istraživanju tela u kontekstu ideje i prostora, polemišući da li je pozorišni čin spektakl ili intimnost, Jožef Nadj je inspiraciju za svoje delo pronašao u trilogiji Albrehta Direra: "Melanholija", "Sveti Jeronim" i "Vitez, smrt i djavo", kao i u pesmama Pola Celana.

Predstava će na Bitefu biti izvedena 19. i 20. septembra, u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

..

Pogledajte još