Dimitrije Acevski: Restorani nude koncept i atrakciju mimo samog jela

Dimitrije Acevski, izvršni šef kuhinje "Viceroy Hotel Group", učestvujući na online konferenciji "Summer 2023" rekao je da ponuda u hotelijerstvu mora biti bolja od same sobe.

- Ta ponuda ostaje da primarno bude na hrani i piću. Moramo da se osvrnemo na to koliko su sami restorani u svetu i Evropi povećali svoju uslugu i kvalitet usluge i nude sam koncept i atrakciju mimo samog jela. Tako da sa takvim očekivanjima naši gosti dolaze u 'five star' hotele i odlaze u restorane tih hotela - kazao je.

Kada je reč o inflaciji, ističe da je "ona najviše uticala na operativni deo hrane i pića, s obzirom na to da su osnovne životne namirnice poskupele za 30 do 35 posto, a mi nismo imali mogućnost da povećamo cene gotovih prodajnih proizvoda za više od 20 do 25 posto".

On smatra da su posledice toga osetili potrošači.

- Verujem da je to, u 80 posto objekata, izazvalo pomalo negativan feedback gostiju jer su osetili veliku razliku u povećanju cena pogotovo pića u koja ne spadaju bezalkoholna - dodao je.

Javlja se trend spajanja letovanja sa boravkom na planini.

- Sve se menja, poslednja zima je pokazala da Kopaonik ne može više da se oslanja samo na tu skijašku sezonu i samo na zimsko vreme, kao što je i prethodno leto na Kopaoniku pokazalo da može definitvno da se osloni na letnju sezonu i letnje vreme. Sve veća praksa je da, nakon ili pre mora, ljudi ponovo odlaze na planinu nekoliko dana vezano, tako da vezuju odmor na planini sa odmorom na moru - rekao je Acevski.

Snimak cele konferencije možete pogledati OVDE.

Pogledajte još