Nemanja Kostić: Fleksibilnim cenama uspeli smo da odgovorimo na zahteve naših gostiju

Nemanja Kostić, direktor Karisma Hotels & Resorts, kao učesnik online konferencije "Summer 2023" istakao je da su hotelijeri uspeli da odgovore na zahteve gostiju njihovih hotela.

- Uspeli smo da odgovorimo na te zahteve naših gostiju, naših potrošača, a to uspevamo da uradimo fleksibilnim cenama, dinamičnim cenama, zbog čega to ide u nekom dobrom smeru - rekao je Kostić.

On ističe da je u porastu tržište velnes turizma.

- S druge strane, videli smo da tržište velnes turizma raste. Ono danas u svetu predstavlja 750 milijardi sa perspektivom rasta do 1,3 triliona do 2025. godine. Jedno ogromno tržište koje će sigurno biti fokus u narednom periodu kod svih hotelijera, kod svih velikih brendova - dodao je.

Smatra da će se u narednom periodu u industriji više obraćati pažnja na potrošnju energije.

- Mislim da će fokus u narednom periodu biti na optimizaciji potrošnje energije. To je iz persprektive hotelijera. To je trend poslednjih 30 godina, svi se mi trudimo da imamo što više eko sertifikata u kompanijama, da smo 'eko frendli', da vodimo računa o potrošnji energije, ali i sa ovim dešavanjima, nažalost, u Ukrajini, gde su cene energenata znatno porasle, mislim da ćemo morati da se potrudimo da tu energiju pravilno koristimo i da radimo na nekim obnovljivim izvorima - kazao je on.

Snimak cele konferencije možete pogledati OVDE.

Pogledajte još