Raspisan drugi tender

Agencija za privatizaciju Srbije juče je raspisala drugi tender za prodaju autobuskog prevoznika Jugekspres putnički saobraćaj iz Leskovca. Direktor Jugekspresa Slobodan Andrejević rekao je agenciji Beta da su za kupovinu te firme zainteresovane po jedna kompanija iz Francuske, Izraela i Srbije, ali nije naveo o kojim je kompanijama reč. On je rekao da Jugekspres ima 250 zaposlenih i veliku imovinsku vrednost, koja je prilikom prvog, neuspelog tendera, iznosila 420 miliona dinara. 

Prvi tender raspisan je u decembru 2007. godine, ali obavezujuću ponudu nije dostavila nijedna firma. Zainteresovani investitori tendersku dokumentaciju mogu da otkupe od 21. aprila do 30. maja po ceni od 8.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, što po današnjem zvaničnom kursu iznosi 643.293 dinara. Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda je 20. jun, a licitaciona garancija 50.000 evra (četiri miliona dinara). Prema podacima privatizacionog savetnika, konzorcijuma koji čine konslultantske kuće BPA iz Londona i srpski Zastava partner, Jugekspres putnički saobraćaj ima 70 registrovanih vozila, od kojih je 45 u voznom stanju. 

U vlasništvu Jugekspresa su autobuske stanice u Lebanu, Brestovcu, Vlasotincu i Bojniku, ukupne površine 11.078 metara kvadratnih, a to preduzeće od 1954. godine koristi autobusku stanicu u Leskovcu. Na tender se mogu prijaviti firme koje se bave auto-transportom u prethodne tri godine i koje su 2007. godine ostvarile najmanje tri miliona evra prihoda ili investicione kompanije koje postoje najmanje tri godine i koje su prošle godine imale najmanje 20 miliona evra aktive ili četiri miliona evra prihoda. 

(Beta - "Pregled")

Pogledajte još