ZA ZDRAVE I SJAJNE VLASI: Kojih pet koraka zahteva nega plave kose?

Kada je u pitanju nega plave kose, ona je najzahtevnija. Kako je plava farba najjača, samim tim najviše i oštećuje kosu. Međutim, uz odgovarajuću negu, plava kosa može biti savršeno zdrava i lepa.

Mnoge žene sa plavom kosom se najčešće susretnu sa problemom suve i oštećene kose, ali uz sledećih pet saveta, vaša kosa će se obnoviti i izgledaće lepo, zdravo i sjajno.

Odgovarajući šampon

Najbolje bi bilo da perete kosu šamponom koji je posebno namenjen za plavu boju kose. Osim toga što će sa svakim pranjem osvežiti boju, kosi će dati dodatni sjaj i mekoću.

Maska za kosu

Barem dva puta nedeljno koristite masku za kosu, bilo da je sami napravite ili kupite u prodavnici. Izgled kose će vam se promeniti posle samo jedne nedelje.

Farbanje

Nemojte preterivati sa farbanjem jer je, plava farba najjača i najviše isušuje kosu. Na svakih mesec dana farbajte samo izrastak, a na svaka četiri - celu kosu.

Regenerator koji se ne ispira

Ako imate problem sa ispucalim krajevima i neurednim izgledom kose kojoj je potrebno i previše češljanja, svakodnevno naprskajte regenerator koji se ne ispira ili stavljajte kapi na krajeve.

Sjaj

Kada imate plavu boju kose, prirodni sjaj je jedva primetan. Zato su tu sprejevi za sjaj kose. Jednostavno ih naprskajte posle svakog pranja i problem je rešen.

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još