IZABERITE PRAVE: Flasteri za podočnjake - zbog čega su vam potrebni i kako se koriste?

Podočnjaci – neki smatraju da su preparati za njihovo uklanjanje bacanje novca. U sledećem tekstu pročitajte šta su flasteri za podočnjake i kako se koriste.

Kada se govori o kozmetici i rutinama, važno je shvatiti da čuda nisu moguća. Najveći problem zbog kog nastaju razočaranja kada su u pitanju flasteri za podočnjake jesu prevelika očekivanja. Hronično nespavanje, žurke i alkohol ostavljaju posledice na našim licima. Podočnjake dobijene na ovaj način ne može ukloniti ni najbolji hirurg. Ako pogledamo na stvari iz realnije perspektive, nakon pravog tretmana, sigurno ćemo se bar u nekoj meri rešiti natečenosti, umora i bora na licu. Više nego upotreba kreme, trebalo bi da nam pomognu flasteri za podočnjake. Ovu vrstu brige o licu možemo okarakterisati kao dobru i brzu, međutim – to je sve.

Kako flasteri za podočnjake funkcionišu?

Flasteri sadrže visoku koncentraciju aktivnih supstanci, koja često nije inferiorna u zasićenosti snažnim serumima protiv starenja ili hidratacije. Ulja, vitamini i pantenol su sastojci koji se koriste za obnavljanje i jačanje kože. Antioksidansi dobri su u borbi protiv bora. Peptidi poboljšavaju elastičnost kože. Kamilica, aloja i bokvica doprinose umirivanju i ublažavanju iritacija.

Šta zu flasteri za podočnjake?

Pre svega, klasifikuju se prema nameni, a to može biti hidriranje, ublažavanje bora, zarastanje kože, regeneracija, podmlađivanje, smanjenje otoka i uklanjanje podočnjaka.

U zavisnosti od toga, ako je reč o flasterima za hidriranje, oni brzo ispune tkiva vlagom i kompleksom vitamina.

Kada je u pitanju zaglađivanje kože, odnosno ublažavanje bora oni inhibiraju prenos nervnih impulsa i u nekoj meri blokiraju izraze lica, kao botoks. Sastav ovih flastera može imati u sebi kolagen, koloidno zlato i hijaluronsku kiselinu.

Oni koji hrane kožu su skuplji a sadrže biljne ekstrakte, biserni prah i retinol. Oni utiču na zarastanje kože.

Oni koji kožu regenerišu i podmlađuju kožu održavaju optimalnu ravnotežu svih komponenti. Njihov sastav uglavnom se odnosi na dostignuća moderne nauke te sadrže peptide, koenzime, kolagen, ekstrakte kavijara, algi i ginsenga.

Kada želimo da uklonimo podočnjake, ovakve maske, odnosno flastere držimo na licu duže od ostalih.

Kako se koriste?

Korišćenja ovih flastera veoma je jednostavno. Najbitnije je prvo očistiti kožu, a zatim otvoriti pakovanje flastera i zalepiti ih ispod donjih kapaka. Efekat može biti još bolji ukoliko odvojite nekoliko minuta pre stavljanja flastera da uradite laganu masažu te regije. Oni bi na koži trebalo da ostanu između 15 i 20 minuta. U suštini, sa njima se može i kretati, mada bi ipak bilo bolje ležati u periodu dok su na licu. Iako bi mogli da ostanu na koži celu noć, to ne bi imalo svrhu, jer sve što je u njima korisno ostaće na vašoj koži u roku od propisanih 20 minuta.

Poželjno je ukloniti flastere u smeru od nosa ka slepoočnicama. Nije potrebno umivati se nakon uklanjanja. Sve što na koži ostane nakon skidanja flastera možete prstima utapkati u kožu.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još