Nova sezona Narodnog pozorišta od 13. septembra

0

BEOGRAD, 7. septembra 2011. (Beta) – Nova sezona Narodnog pozorišta u Beogradu počeće 13. septembra izvodjenjem baletske predstave "Ko to tamo peva" na muziku Vojislava Kostića i u koreografiji Staše Zurovca, najavljeno je u sredu u tom teatru.

BEOGRAD, 7. septembra 2011. (Beta) – Nova sezona Narodnog pozorišta u Beogradu počeće 13. septembra izvodjenjem baletske predstave “Ko to tamo peva” na muziku Vojislava Kostića i u koreografiji Staše Zurovca, najavljeno je u sredu u tom teatru.

Baletom “Ko to tamo peva” Narodno pozorište će se uključiti u program koji je priredjen povodom 77. Kongresa Medjunarodnog PEN-a koji se od 12. do 18. septembra održava u Beogradu, rekao je na konferenciji za novinare upravnik nacionalnog teatra Božidar DJurović.

Prva dramska premijera na velikoj sceni Narodnog pozorišta biće 21. oktobra, kada će biti izvedena predstava “Kanjoš Macedonović” autorke i rediteljke Vide Ognjenović, radjena u koprodukciji nacionalnog teatra i budvanskog festivala Grad teatar.

Mala scena “Raša Plaović”, koja se trenutno obnavlja, biće otvorena na Dan Narodnog pozorišta, 22. novembra, kada će premijerno biti izvedena predstava “Zli dusi” Fjodora Dostojevskog, u režiji i adaptaciji Tatjane Mandić Rigonat.

..

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.