Trijumf Pi-Džej Harvi na dodeli Merkjurija

LONDON, 7. septembra 2011. (Beta-AP) - Pevačica Pi-Džej Harvi trijumfovala je na dodeli britanske nagrade Merkjuri za najbolji album, pošto je nadmašila favoritkinju, soul zvezdu Adel.

Iako je Adel ove godine suvereno vladala britanskim top listama zahvaljujući numerama sa albuma "21", priznanje za album godine pripalo je Pi-Džej Harvi, za njen osmi studijski album "Let England Shake". Pevačica iz Dorseta tako je postala jedini britanski izvodjač koji je to priznanje dobio dva puta - Pi-Džej Harvi je Merkjuri nagradu za najbolji album dobila i 2001, za "Stories from the City, Stories from the Sea".

Album "Let England Shake" snimljen je u jednoj crkvi u Dorsetu i na njemu su radila trojica pevačicinih dugogodišnjih saradnika, Mik Harvi, Džon Pariš i Flad. Album je u Velikoj Britaniji objavljen u februaru 2011, a na njemu su i singlovi "The Glorious Land" i "The Words that Maketh Murder". Nagrada Merkjuri dodeljuju se za najbolji album u protekloj godini, izvodjača iz Velike Britanije i Irske.

..

Pogledajte još