Maja Uzelac u policiji zbog Twittera!

Naime, Maja Uzelac je još u aprilu 2011. godine napisala na svom Twitter profilu "Ida Prester prenosi svoje impresije iz noćnog života velegrada. Zaključak: ljude koji drže apartman tući jako i dugo. dobrovoljci na DM."

Ida Prester je poznata voditeljka i muzičarka, i pretpostavljamo da je govorila o lošem ozvučenju ili o nekoj drugoj usluzi u klubu "Apartman", kojom nije bila zadovoljna. Ono što je važno za kontekst ove priče jeste da se u ovom klubu organizuju gej-žurke, odnosno čitav program je namenjen uglavnom homoseksualnoj populaciji.

Izgleda je neko pogrešno protumačio ovaj njen "tvit" pa su shvatili kao "direktnu pretnju i ugrožavanje sigurnosti vlasnika kluba".

Inače je poznato da Maja Uzelac podržava gej zajednicu, zbog čega je ranije i sama puštala muziku na njihovim žurkama, a i slikala se za njihov godišnji kalendar.
Maja Uzelac nije htela da daje nikakav komentar za medije. Kratko je napisala na Twitter-u: "Dakle. neću da pričam za radio televiziju novine pa me nemojte zvati. hvala. a i ovde dosta."

Na Twitter su, upućene na Majinu adresu, stigle poruke podške, kao i lavina komentara podrške i razumevanja.

ŠTA SE USTVARI DOGODILO?
Jedan od komentara portala Nadlanu.com objašnjava šta se desilo te noći kada je Maja napisala "tvit":
"Ida Prester nije komentarisala ozvučenje kluba već je te večeri puštala muziku. Sa organizatorima se dogovorila šta će puštati od muzike da bi oni mogli da reklamiraju i okače na fejsbuku najavu događaja. Na kraju večeri, gazda kluba joj je rekao da nije bila dovoljno komercijalna i dao joj 50% dogovorenog honorara, iako je devojka potegla put iz Zagreba. No, ona je bar dobila deo honorara što se ne može reći za druge koji su nastupali (Una Senić, Nemanja Kostić, Lira Vega...)"

Ono što je još zanimljivije jeste što Twitter nije socijalna mreža koja je toliko popularna u Srbiji. Međutim, Maja Uzelac ima profil (iako prilično ličan) koji može svako da vidi, pročita, a bogami i da je prijavi zbog onoga što je pisala.

Internet i socijalne mreže nam, na prvi pogled, daju slobodu da kažemo ono što mislimo. Ali, izgleda da ćemo, kao i u "offline" životu, morati pažljivo da razmišljamo šta, kako i kome pričamo.

Pogledajte još