Nestašica goriva na severu Kosova

KOSOVSKA MITROVICA, 7. septembra 2011. (Beta) – Zatvaranje alternativnog putnog pravca u selu Izvore, na planini Rogozni, kao i prelaza Jarinje i Brnjak uslovili su nestašicu goriva na severu Kosova i Metohije i povećanje cena naftnih derivata za 20 dinara po litru.

Litar bezolovnog benzina, na pumpama na kojima ga ima, prodaje se po ceni od 132 dinara, evrodizela od 135 dinara. Dizel D2 košta 125 dinara, a tečni naftni gas 66 dinara po litru.

Prema recima radnika zalihe goriva na benzinskim pumpama u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu dovoljne su za još dva, tri dana.

“Od kako je Kfor zatvorio alternativni putni pravac u selu Izvore, nismo dobili ni jedan litar nafte. Već nam je nestao bezolovni benzin, a i količine ostalih derivata su na minimumu”, kazao je radnik pumpe u Zvecanu.

Jedan od razloga zbog koga je usledilo povećanje cena i nestašica goriva je, kako su rekli radnici na pumpama, i ukidanje odluke o oslobadanju plaćanja PDV-a za firme na Kosovu i Metohiji, kao i pojačana kontrola ulaska goriva u pokrajinu koju sprovodi srpska policija.

..

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.