SVE ODLUKE DONOSE JEDNOGLASNO: Koji parovi Zodijaka su najbolji roditelji?

Stilovi roditeljstva se razlikuju, ali mogli bismo reći da su oni gotovo uvek odraz karaktera oba roditelja. Neke roditelje karakteriše snažna kompatibilnost, a neki se ipak ne mogu usaglasiti oko načina na koji žele da odgajaju svoju decu.

Ljubavni odnos je komplikovan sam po sebi, a kad u život dođu deca, svađe postanu još češće. Na primer, neki roditelji su skloniji kažnjavanju, a drugi su malo popustljiviji. Neki smatraju da deca moraju sama da donose životne odluke, a drugi vole da ih malo više usmeravaju.

Ako pitamo astrologiju, u svetu roditeljstva postoje četiri horoskopska para koji su najsložniji roditelji.

Kod njih nema previše rasprave oko načina vaspitanja i u njihovom braku nikad nećete čuti: "Pitaj mamu" ili "Pitaj tatu". Oni sve odluke donose jednoglasno, a u roditeljstvu baš uživaju.

Škorpija i Vaga

Ovaj roditeljski par stvara najbolji primer svojoj deci. Tradicionalni su po pitanju temeljnih životnih vrednosti i brzo će se složiti da je najvažnije pokazati veliku ljubav, poštenje, razumevanje i odricanje.

Oni će se retko posvađati pred svojom decom, a u slučaju da im se to i omakne, organizovaće porodični razgovor u kom će detetu pojasniti o čemu se radi. Oni sebe ne ističu kao dominantne uloge u domu, nego pokušavaju da naprave timsku atmosferu u kojem svako dete može bez straha graditi sebe.

Iako Škorpije imaju čvršći stav od Vaga, ova kombinacija osobina čini odličan stav u kom je kompromis glavni porodični moto.

Rak i Blizanci

Rak je u ulozi roditelja ostvario svoj životni cilj. Rakovi su brižni i pažljivi roditelji. Možda malo glasniji i emotivniji, ali imaju tu sposobnost da se stave u kožu svog deteta i analiziraju njegova osećanja. Blizanci su perfekcionisti koji teže porodičnoj harmoniji, a istovremeno su čvrsti i pravedni. Ova kombinacija je savršena za vaspitanje dece, jer im zajedničkim snagama pokazuju da je porodica najsigurnije mesto na svetu.

Deca Rakova i Blizanaca naučiće kako da vladaju emocijama, a balans u njihovom odnosu će klincima biti primer međusobnog poštovanja.

Bik i Jarac

Bik je predani roditelj koji će se maksimalno posvetiti svom detetu. Osobe rođene u ovom znaku celog života rade kako bi svojoj deci pružile sve što im je potrebno. U tom predanom roditeljstvu ponekad znaju da zanemare sebe. Baš zato su odlična kombinacija sa Jarcem, koji sebe zna uvek da stavi na prvo mesto.

Jarčevi su dosta tvrdoglavi, ali uverljivi pa će se roditelj Bik lako složiti sa partnerom Jarcem. Jarac će inicirati samostalno roditeljsko vreme jer smatra da roditelji moraju da napune baterije kako bi klincima mogli da pokažu najbolje verzije sebe. Bik i Jarac se lako dogovore oko svega, a deca to osete i razvijaju se u samopouzdane ljude.

Strelac i Lav

Lavovi su snažni lideri koji uvek imaju potrebu za dominacijom. Ta osobina ne utiče dobro na druge ljude, a Strelac je jedan od retkih znakova koji sa njima zna da izađe na kraj. Oni se međusobno pomažu kako bi izvukli najbolje iz sebe i zato čine savršen roditeljski par.

Decu će odgajati na nešto opušteniji način, a veoma im je važno da ne sede kod kuće, nego da često organizuju razne aktivnosti sa svojom decom. Ovaj par klincima će usaditi radne navike, želju za uspehom i hrabrost da se upuste u razne životne situacije, iz kojih se može mnogo toga naučiti.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još