PESMA EVROVIZIJE 2023: Održano drugo polufinale, još deset država se plasiralo u finale izbora (VIDEO)

Završeno je drugo polufinale Pesme Evrovizije tokom kojeg je publika odabrala preostalih 10 finalista takmičenja. U finale su se plasirali predstavnici Albanije, Kipra, Estonije, Belgije, Austrije, Litvanije, Poljske, Australije, Jermenije i Slovenije.

Izabrani su preostali finalisti Pesme Evrovizije. Iz večerašnjeg, drugog polufinala u završnicu su se plasirali takmičari iz Albanije, Kipra, Estonije, Belgije, Austrije, Litvanije, Poljske, Australije, Jermenije i Slovenije.

Oni će se u finalu pridružiti predstavnicima najboljih 10 zemalja iz prvog polufinala, među kojima je i predstavnik Srbije Luk Blek, ali i prošlogodišnjim pobednicima iz Ukrajine i takmičarima iz zemalja "velike petorke".

Bez plasmana u finale ostali su predstavnici Danske, Rumunije, Islanda, Grčke, Gruzije i San Marina.

Tokom glasanja su se gledaocima predstavili brojni izvođači iz Ukrajine kako bi se obeležila prošlogodišnja pobeda te zemlje, a po završetku glasanja nastupile su i tri dreg kraljice.

Svoje pesme su tokom prebrojavanja glasova predstavili i predstavnici Velike Britanije, Španije i Ukrajine koje su direktni učesnici finala.

U velikom finalu, koje se održava u subotu, nastupiće takmičari iz 26 zemalja, a pobednika će, za razliku od polufinala, zajedno izabrati publika i žiri.

Direktan prenos velikog finala moći ćete da pratite u subotu na programima Radio-televizije Srbije.

Izvor: RTS
Foto: Eurovision Song Contest - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još