Rambo: Vozite bicikl!

"Nisam rekreativac, ja sam dresirani biciklista, što znači da koristim biciklo kao zamenu za saobraćaj", rekao je agenciji Beta Rambo Amadeus.

"Potpisujem da se u krugu dvojke u Beogradu biciklom sve duplo brže obavlja nego automobilom, kao i da automobili ni u ostalim delovima grada nisu brži"
, dodao je.

On je apelovao na javne ličnosti "miljenike medija" da iskoriste segment svoje popularnosti da se "uz ličnu reklamu uhvate i neke plemenite akcije da društvo bude bolje".

"Eto makar kao Rambo Amadeus, nek pomognu neku akciju, koja će nama i našoj deci omogućiti zdraviji život. S velikim zadovoljstvom sam prihvatio da Ja, Rambo Amadeus - ekološki diktator, budem promoter akcije u kojoj će se deca crtežima boriti protiv izduvnih gasova automobila"
.

Akcija se vodi u oviru "Jugo Cikling kampanje", konkursu dečjih crteža "Moj grad bez automobila", gde bi učenici nižih razreda škola trebalo da do 15. septembra na adresu Dom omladine Beograda, Makedonska 22, pošalju svoje crteže a 50 najboljih radova biće nagrađeno i predstavljeno 22. septembra na izložbi.

BEOGRAD 7. septembra 2011. (Beta)

Pogledajte još