PEVAČICA IZNENADA PREMINULA U 57. godini: Umrla Lana Toković

Muzičarka i nekadašnja rijaliti zvezda Lana Toković preminula je iznenada, pišu domaći mediji. Lana je provela dve nedelje u komi zbog upale pluća i visoke temperature, nakon čega se desilo ono najgore.

Njena prijateljica Zorana Pavić otkrila je šta se desilo.

- Nažalost, istina je da je preminula moja Lana. Mnogo mi je krivo, potresla sam se jako, ne znam šta da kažem. Ja koliko znam ona je bila u komi, ali nije bila nešto bolesna, nije bolovala. Ja koliko znam, primljena je u bolnicu zbog rutinskog ispitivanja, ali se desilo ono najgore - rekla je Zorana.

Njen prijatelj je za domaće medije otkrio da je ona u januaru dobila koronu i završila u bolnici.

- Lana je imala težak oblik korone i ležala je u Batajnici. Nikom nije jasno kako je dobila koronu i gde. Mi smo stalno bili uz nju i niko iz njenog okruženja je nije imao. To je ostavilo posledice na njenim plućima, pa je zbog toga išla na VMA - rekao je Lanin prijatelj.

On je zatim istakao kako je Lana dobila sepsu zbog koje je dve nedelje bila u komi.

- Na VMA joj je skočila visoka temperatura, nikako nisu mogli da je skinu danima. Dobila je sepsu, lekari su učinili sve što su mogli, ali već je bio kraj. Bila je dve nedelje u komi - otkrio je njen prijatelj.

Lana Toković je rođena 29.11.1966. godine u Beogradu. Osnivač je grupe "Lana i Aldo", muzikom se profesionalno bavi od svoje šesnaeste godine. Snimila je preko 40 trajnih snimaka za fonoteku Radio Beograda.

Lana je završila klavir i solo pevanje. Bila je član dramske grupe u Beogradu u klasi profesora Miodraga Aleksića. Profesionalni angažman u muzici započela je u svojoj 16. godini, prvo u Studiju 13, a potom u Studiju 6 Radio Beograda gde je postala najmlađi producent i muzički urednik. Svoj angažman na ovom polju nastavila je u dve muzičke kuće iz Ljubljane.

Sa svojom grupom je održala veliki broj solističkih koncerata, a nagrade je osvajala kao kompozitor, vokalni izvođač i tekstopisac. Bavila se pisanjem muzike za pozorišne predstave, crtane filmove i reklame.

Izvor: Republika.rs/Informer.rs
Foto: Novo jutro - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još