Meril Strip nagrada Kenedi centra

LONDON, 8. septembra 2011. (Beta) - Holivudska glumica Meril Strip dobiće nagradu za doprinos američkoj kulturi na svečanoj dodeli priznanja Kenedi centra, objavio je Bi-Bi-Si njuz.

Pored 62-godišnje glumice, nagrade će dobiti i violončelista Jo-Jo Ma, pevač i tekstopisac Nil Dajmond, brodvejska zvezda Barbara Kuk i saksofonista Soni Rolins. Predsednik SAD Barak Obama pozdraviće ovogodišnje dobitnike nagrada Kenedi centra na svečanosti zakazanoj za 4. decembar u Vašingtonu. Meril Strip, koja je dobila Oskara za filmove "Kramer protiv Kramera" i "Sofijin izbor", kazala je da bi volela da su njeni roditelji doživeli dan kada ona dobija to ugledno priznanje.

Dajmond je izjavio da je kada je čuo vest o dodeli nagrade, "leteo iznad nivoa mora". "Gledao sam, video sam, i čak sanjao da će mi se to jednog dana dogoditi, ali nikada nisam i verovao da hoće", kazao je. Jo-Jo Ma je jedan od najpoznatijih svetskih klasičnih muzičara. Sa sedam godina je svirao za američke predsednike Džona Kenedija i Dvajta Ajzenhauera na dobrotvornom koncertu za osnivanje nacionalnog kulturnog centra koji je kasnije postao Kenedi centar. Nastupio je i kao deo kvarteta na Obaminoj inauguraciji 2009.

..

Pogledajte još