U Zrenjaninu otvorena izložba "Daske koje znače više od života"

Udruženje Petrovaradin Media uz medijsku podršku kompanije Color Media Communications i institucijalnu podršku Ministarstva kulture realizuje projekat "Daske koje znače više od života".

Projekat se realizuje uz saradnju i podršku Muzeja pozorišne umetnosti Srbije, koji nam je za potrebe realizacije projekta ustupio istorijsku građu.

Uz pažljivo odabran tekst i uz pratnju slika, predstavićemo istorijat pozorišta u Srbiji i njegov značaj za stvaranje nacionalnog identiteta.

Izložba će gostovati u šest gradova širom Srbije, a treća postavka izložbe i svečano otvaranje održano je u subotu, 13. maja 2023, u Kulturnom centru Zrenjanin.

Izložbu je otvorila Dobrila Novkov, pedagog baleta i balerina Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

- Sa baletom Srpskog narodnog pozorišta uvek sam rado gostovala pred zrenjaninskom publikom. Sale su bile pune, a mi smo igrali sa velikim entuzijazmom i zadovoljstvom - rekla je ona.

Dobrila je istakla i činjenicu da su sve predstave, igrane u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, bile igrane i u četrdeset drugih mesta širom Vojvodine.

Svi zainteresovani posetioci izložbu u Kulturnom centru Zrenjanina mogu pogledati do 16. maja, a naredno otvaranje izložbe biće održano u Bačkoj Palanci.

Foto: Ivan Stankov

Pogledajte još