Women in Business, Media & Culture: Studentkinje upoznajte uspešne žene iz politike i javne uprave

Projekat "Women in Business, Media & Culture" u organizaciji Udruženja "The Best Fest" i kompanije Color Media Communications, posvećen podsticanju ženskog preduzetništva u ovim oblastima podržan od Vlade Republike Srbije, biće održan 20. novembra u hotelu Sheraton u Novom Sadu.

Na jednom mestu naći će se 50 žena koje su uspele u biznisu, medijima i kulturi a sa njima će biti 50 studentkinja koje žele da se po završtetku studija oprobaju u ovoj oblasti: da budu uspešne preduzetnice, da pokrenu svoj blog ili medij, da uspešno prodaju svoje umetničko delo ili organizuju koncert.

Tokom ručka učesnice će sa govornice čuti iskustva nekih od žena sa brilijantnim karijerama u ovim oblastima.

Pozivamo studentkinje, koje žele da jednog dana budu uspešne u ovim oblastima, da se prijave za učešće putem mejla - vanja.communications@gmail.com - i u svojoj prijavi navedu: ime i prezime, godinu rođenja, adresu, fakultet koji pohađaju i posao koji bi volele da rade.

Studentkinje će imati priliku da upoznaju uspešne žene iz politike i javne uprave, među kojima će biti:

Maja Gojković je rođena 22. maja 1963. godine u Novom Sadu. Pohađala je osnovnu školu „Branko Radičević“ i gimnaziju „Jovan Jovanović Zmaj“. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 1987, a pravosudni ispit je položila 1989. godine. Karijeru je započela u porodičnoj advokatskoj kancelariji, koju je osnovao njen otac Mita Gojković. Ima bogato parlamentarno iskustvo u svim sazivima državnog parlamenta od 1992. godine. Bila je i poslanik u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine od 1996. do 2000. godine. Obavljala je funkciju ministra bez portfelja Vlade Republike Srbije od 1998-1999. godine i bila je potpredsednica Vlade Savezne Republike Jugoslavije od 1999-2000. godine. Na lokalnim izborima u septembru 2004. godine izabrana je za gradonačelnicu Novog Sada, i tako postala prva žena gradonačelnik u istoriji grada. Od maja 2012. godine Maja Gojković je bila narodni poslanik u Narodnoj skupštini, članica Odbora za spoljne poslove i Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu. Od 23. aprila 2014. godine, većinom glasova narodnih poslanika, izabrana je za predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije u X sazivu. Takođe, Maja Gojković je predsednica Odbora za prava deteta i šef stalnih delegacija u Interparlamentarnoj uniji i Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi. Članica je Predsedništva Srpske napredne stranke.

Brankica Janković - diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Doktorandkinja je na Fakultetu bezbednosti u Beogradu. Obavlja funkciju Poverenice za zaštitu ravnopravnosti od 2015. na koju je izabrala Narodna Skupština Republike Srbije. Od 2012. do 2014. bila je državna sekretarka u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike. Istovremeno, bila je šefica Pregovaračke grupe 19 - Socijalna politika i zapošljavanje i predsednica tri Saveta Vlade Republike Srbije. Bila je šefica državne delegacije na nekoliko ministarskih konferencija i direktorka nekoliko nacionalnih projekata. U oblasti socijalne zaštite, od 2006. do 2012. godine, bila je direktorka Gerontološkog centra Beograd. Prethodno je provela četiri godini u oblasti obrazovanja kao sekretarka i nastavnica u Obrazovnom sistemu «Ruđer Bošković», a u periodu od 1996. do 2003. godine radila je u oblasti marketinga kao stručna saradnica, producentkinja i direktorka marketinga na Televiziji Politika i kao direktorka marketinga Televizije Jugoslavija – JU info kanal. Mentorka je na programu „Podeli svoje znanje“ u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji, uz podršku misije OEBS-a. Predavačica je na master studijama na predmetu Multikulturalni socijalni rad – antidiskriminacione prakse i politike, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Članica je redakcije časopisa Socijalna misao, predsednica uređivačkog odbora časopisa Aktuelnosti i zamenica glavnog i odgovornog urednika časopisa Socijalna politika. Dobitnica je nekoliko društvenih nagrada i priznanja.

Smiljka Jovanović, pokrajinska sekretarka za finansije Rođena je u Erdeviku, opština Šid. Završila je Ekonomski fakultet u Subotici i Specijalističke studije na Pravnom fakultetu u Beogradu, na Katedri za javne finansije. Radila je u oblasti bankarstva, osiguranja, kontrole poreza. Poseduje više sertifikata iz oblasti računovodstva i revizije. Na mesto pokrajinskog sekretara za finansije došla je iz Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza, gde je radila na poslovima kontrole usklađenosti poslovanja i sprečavanja pranja novca. Od 21. juna 2016. godine na funkciji je pokrajinske sekretarke za finansije.

Olivera Simović diplomirala je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Nakon rada u advokatskoj kancelariji, ulazi u preduzetničke vode osnivanjem porodične marketinške agencije. Iskustvo iz marketinga je usmerila na rukovođenje Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj Novog Sada, osnovanoj pri Službi izvršnih organa Grada Novog Sada uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). U tom periodu aktivno je radila na promociji Novog Sada u zemlji i inostranstvu, kao povoljnog mesta za ulaganje, poslovanje i život. Privlačenje domaćih i stranih investicija i brži ekonomski razvoj Novog Sada je bio njena misija. Pre pet godina krenula je korak dalje kada je imenovana za izvršnog direktora Zavoda za izgradnju grada u Novom Sadu. Za vreme njenog mandata mnogi strateški projekti su implemenirani. Danas, kao direktor Privredne komore Srbije-Regionalne privredne komore Južno-bačkog upravnog okruga stečeno iskustvo sublimira u korist razvoja privrede regiona. Član je Privrednog saveta grada Novog Sada.

Dragana Milošević, Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević rođena je 15. marta 1983. godine u Beogradu. Po obrazovanju je diplomirani muzičar - violinista. Osnovnu školu „Prva vojvođanska brigada“ i srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ završila je u Novom Sadu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Irine Javšili. Zaposlena je kao muzički izvođač - violinistkinja u orkestru Opere Srpskog narodnog pozorišta. Stalna je članica Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Zrenjaninske filharmonije, Subotičkog simfonijskog orkestra, Zrenjaninskog kamernog orkestra i orkestra „Camerata Academica“ iz Novog Sada. Učestvovala je na brojnim takmičenjima, seminarima, koncertima i festivalima i ostvarila značajne rezultate u solističkim nastupima i kao član mnogobrojnih orkestara i kamernih ansambala. U političkoj karijeri bila je u dva mandata odbornica u Skupštini Grada Novog Sada i poslanica u dva mandata u Skupštini AP Vojvodine. Govori engleski jezik.

Nakon ručka, učesnice će imati vođenu turu centrom Novog Sada - "Slavne Novosađanke" a nakon nje posetiće i izložbu "Percepcije: Žena po meri društva?" koja je u Galeriji Matice srpske organizovana u saradnji sa British Council-om.

PROGRAM:

11.30 - Polazak autobusa iz Beograda
12.30 - 13.00 - Okupljanje učesnica konferencije, Welcome Drink
13.00 - 15.00 - Ručak sa motivacionim govorima tokom ručka
15.30 - 16.30 - Vođena tura centrom grada - "Slavne Novosađanke"
16.30 - 17.30 - Galerija Matice srpske: Stučno vođenje kroz izložbu "Percepcije: Žena po meri društva?" + Cocktail Party
17.30 - Polazak autobusa za Beograd
18.30 - Dolazak autobusa u Beograd

Detalji programa:

www.color.rs/womenin

Pogledajte još