Počinje Evropsko prvenstvo, Poljska brani titulu

Reprezentacija Srbije je na prošlom Evropskom prvenstvu u Istanbulu 2009. godine bila peta, dok je 2007. u Sankt Peterburgu osvojila bronzanu medalju.

Odbojkaši Srbije, međutim, dolaze na EP kao trećeplasirana reprezentacija sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Italiji, ali i najbolje plasirana evropska ekipa sa tog takmičenja.

Svetski prvak 2010. postao je Brazil, vicešampion selekcija Kube, dok je četvrto mesto pripalo reprezentaciji domaćina Italije, a peto Rusiji.

Utakmice po grupama na Evropskom prvenstvu u Austriji i Češkoj igraće se u Beču, Inzbruku, Pragu i Karlovim Varima. Polufinalne utakmice, ali i finale 18. septembra održaće se u Beču.

U Grupi A u Beču igraće: Slovenija, Austrija, Turska i Srbija, u Grupi B u Karlovim Varima: Rusija, Estonija, Portugal i Češka, u Grupi C u Inzbruku: Francuska, Finska, Belgija i Italija, u Grupi D u Pragu: Slovačka, Bugarska, Nemačka i Poljska.

Srbija će takmičenje početi u sutra u 20.00 utakmicom sa Turskom u Beču.

Na prošlom Evropskom prvenstvu 2009. godine selekcija Poljske je osvojila titulu, Francuska je bila druga, Bugarska treća, a Rusija četvrta.

Beta

Pogledajte još