Ivković razočran zalaganjem igrača

"Nije mi jasno da španski tim, sa igračima koji su osvajali NBA prstene, šampionate Evrope i sveta, više poštuju nas, nego što smo mi poštovali njih. Mislim na odnos prema igri, koncentraciju, želju, donošenje odluka na terenu, sve je bilo na strani Španije", rekao je Ivković.

Trofejni trener kaže da ne može da shvati kako igrači za samo par minuta mogu da zaborave, ili prenebregnu dogovor iz svlačionice.

"Dogovorili smo se da probamo da dobijemo bar drugi deo utakmice. Smanjili smo zaostatak na devet poena, a zatim dozvolili Španiji da napravi seriju 14:0, a da pritom nismo izašli iz bonusa
", rekao je Ivković.

Selektor je dodao da i pored svega, niko ne treba da sumnja da naši igrači imaju veliku želju da ostvare dobar rezultat.

Komentarišući narednu utakmicu protiv Turske, koja za oba tima predstavlja baraž za plasman u četvrtfinale, Ivković kaže da će to biti naša velika šansa da ipak uspešno završimo ovo prvenstvo.

"Imaćemo veliku šansu protiv Turske i najvažnije od svega je da i dalje sami odlučujemo o plasmanu u četvrtfinale i na Olimpijske igre u Londonu", rekao je Ivković.

Iskusni stručnjak, međutim, upozorava da taj duel ne smemo da shvatimo kao priliku da se revanširamo za nepravedan poraz u polufinalu prvenstva sveta prošle godine.

"Ne smemo da upadnemo u tu zamku. Ova utakmica igraće se u sasvim drugačijim okolnostima", zaključio je Ivković.

FoNet

Pogledajte još