Malinari protestuju u Kosjeriću

KOSJERIĆ, 10. septembra 2011. (Beta) - Malinari iz novoosnovane Unije proizvodjača malina počeli su u subotu protest u Kosjeriću tražeći da cena tog voća bude 100 dinara i da im država da stimulacije od 26 dinara po kilogramu.

Predsednik Unije Dragiša Terzić rekao je agenciji Beta da u protestu učestvuju malinari iz Kosjerića, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši, Užica, Požege, Niša, Blaca, Bajine Bašte i Aleksandrovca i da od protesta neće odustati dok im se ne ispune zahtevi.

"Ima preko 200 traktora i još 300 vozila u koloni. Idemo put Požege prema Beogradu, a očekujemo da će policija sprečiti da odemo za Beograd", rekao je Terzić i istakao da malinari traže razgovore sa premijerom i ministrom poljoprivrede, Mirkom Cvetkovićem i Dušanom Petrovićem.

Generalni sekretar Unije proizvodjača malina Aleksandar Mitrović rekao je agenciji Beta da demonstranti planiraju da dodju u Beograd i da dobiju odgovore na svoje zahteve.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Miloš Milovanović rekao je u petak agenciji Beta da ne vidi razloge za protest malinara iz zapadne Srbije, jer su obezbedjeni uslovi da tržišna cena tog voća sa 90 bude povećana na 100 dinara po kilogramu.

...

Pogledajte još