BOLJI SMO ZAJEDNO - MLADI EVROPE UZ MLADE SRBIJE: Koncert solidarnosti Orkestra mladih muzičara Evropske unije održan na Kolarcu

Koncert Orkestra mladih muzičara Evropske unije održan je sinoć u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu pod sloganom "Bolji smo zajedno - Mladi Evrope uz mlade Srbije".

Domaćini koncerta bili su Delegacija EU u Srbiji i organizacija Europa Nostra. Tokom događaja, poslate su poruke solidarnosti sa porodicama i prijateljima žrtava nedavnih tragedija u Beogradu i Mladenovcu, kao i sa svim građanima Srbije.

Tokom dve programske celine, izvođena su dela Baha, Birtvistla i Rajlija, kao i beogradske kompozitorke Isidore Žebeljan, a publika je mogla da uživa u zanimljivom pristupu prepoznatljivim melodijama.

Orkestru, koji je usmeravao svetski poznati violinista Danijel Rouland, na sceni se pridružilo i 29 mladih muzičara iz Srbije.

Orkestar mladih EU poznat je po svojoj misiji da kroz ceo svet šire značaj evropske muzike i kulture. Sličnu misiju ima i organizacija Europa Nostra, koja ove godine obeležava šest decenija postojanja.

Izvor: N2
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još