RAJ ZA TURISTE: Lisabon je najjeftiniji grad za vikend posete

Britanski "The Post Office" već 16 godina istražuje ponudu evropskih gradova koji pružaju najbolje turističke usluge za uloženi novac. Ove godine, za najisplativiji i najpovoljniji grad za produženi vikend izabran je sunčani Lisabon u Portugaliji.

Svaki turista želi da za svoj novac na odabranoj destinaciji dobije najbolju ponudu. Istraživanje koje je tim "The Post Office" objavio odnosi se na troškove boravka za produženi vikend u nekom od gradova sveta koji uključuje dva noćenja u hotelima sa tri zvezdice, troškove razgledanja nekih znamenitosti grada i turističkih atrakcija, cenu hrane, pića i javnog prevoza, izlazaka.

Za najjeftinije mesto na svetu, po istraživanjima proglašen je Lisabon, glavni grad Portugalije.

Cene u portugalskoj prestonici nisu pod uticajem inflacije i povećanih troškova života. Niže su u proseku za trećinu od najskupljih evropskih gradova kao što su Venecija i Amsterdam.

Lisabon je interesantna turistička destinacija, grad smešten u neobičnom brdovitom krajoliku sa predivnim vidikovcima. Smatra se jednim od najstarijih gradova na svetu koji je, prema legendi, osnovao Odisej vraćajući se iz Trojanskog rata.

Pored Amsterdama koji nosi titulu najskupljeg grada, tu su i Pariz, Venecija, London, Belfast.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još