Morao sam da rizikujem i razmišljam pozitivno

NJUJORK, 11. septembra 2011. (Beta) – Srpski teniser Novak Djoković rekao je da je morao da rizikuje u polufinalnom meču protiv Rodžera Federera, i da je morao da razmišlja pozitivno da bi pobedio i plasirao se u finale Otvorenog prvenstva SAD.

“Morao sam da rizikujem, bio sam jako blizu povratka kući, a on je servirao i vodio je 40:15. Uspeo sam da pogodim taj fantastični forhend ritern koji me vratio. Dobio sam i malo energije od publike i izborio sam se za svoj povratak. Morao sam da ostanem pozitivan i definitivno nisam želeo da se ponovo Rolan Garos”, rekao je Djoković novinarima u Njujorku posle plasmana u finale.

“Ovo jeste jedna od najvećih pobeda u karijeri i, u ovim uslovima, najveća ove godine. Zašto? Zato što sam bio u zaostatku dva seta, a nisam dobijao mnogo mečeva u svom životu kada sam gubio 2:0…Naročito protiv Rodžera, jer svi znamo ko je on. Kada ima set ili dva prednosti, ne dozvoljava vam da pobedite. Kada on kontroliše meč…jako je teško vratiti se u njega. Ali, uspeo sam da igram bolje, da 'promenim brzinu' i uspeo sam da odigram dva neverovatna seta, treći i četvrti…Tada sam osetio da je pravi trenutak da krenem napred i pokažem šta znam, i to se isplatilo”, rekao je Djoković.

..

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.