Zemljište, pa tender

Tender za prodaju Beogradskog sajma još nije raspisan, jer republička Direkcija za imovinu treba da se izjasni o vlasništvu nad građevinskim zemljištem koje se nalazi u sastavu sajamskog kompleksa, rečeno je juče Tanjugu u Agenciji za privatizaciju. Čim Direkcija za imovinu odgovori, odlučivaće se o raspisivanju tendera, objašnjavaju u Agenciji i preciziraju da treba jasno da se razgraniči koji je deo zemljišta u vlasništvu grada, a koji u vlasništvu države. 

Direktor Beogradskog sajma Anđelko Trpković nagovestio je u ranijoj izjavi Tanjugu da bi tender mogao biti raspisan u aprilu, ali da pre toga treba da se dopuni dokumentacija koja je poslata Agenciji za privatizaciju i da se potpiše protokol s preduzećem "Železnica Srbije" o korišćenju železničkog koloseka, koji takođe prolazi kroz Sajam. U sastavu Sajma je građevinsko zemljište od 239.938 kvadratnih metara i objekti, među kojima su upravna zgrada i 14 hala, površine 97.105 kvadrata, razni magacini i restoran. 

Beogradski sajam je jedan od uspešnijih sajmova u regionu, o čemu svedoči i podatak da je u 2007. godini ostvario promet od oko 16,2 miliona evra. Zainteresovanost za učešće na tenderu iskazale su tri evropske kompanije koje se bave organizovanjem sajamskih manifestacija. Prvi na listi je italijanski Sajam Rimini, a pored njega zainteresovani su austrijski Rid egzibišens i francuski Žil elivent.

("Pregled")

Pogledajte još