Samanta Stosur u neverici

"Ne mogu još da dođem do reči. U stvari, ne mogu da poverujem da sam osvojila ovaj turnir. Neverovatan je osećaj da izađem na teren I odigram kako sam odigrala. Mislim, uvek sam htela i nadala se, ali mi je neverovatno da sam to i uradila", rekla je Stosur novinarima u Njujorku.

Ova 27-godišnja Australijanka pobedila je lako u finalu Amerikanku Serenu Vilijams 6:2, 6:3 i tako osvojila svoju prvu grend slem titulu u singlu. Najveći uspeh na najvažnijim turnirima do sada bilo joj je jedno finale.

Vilijamsova je pobednica 13 grend slem turnira i važi za jednu od najboljih teniserki svih vremena.

"Osećala sam pre meča da sam autsajder, tako da zbog toga bila malo opuštenija nego u svom poslednjem grend slem finalu. Mislim da sam uspela mnogo da naučim iz iskustva Rolan Garosa. Morala sam da verujem da postoji šansa. Pomoglo mi je i što sam je dva puta pobedila u prošlosti", rekla je Stosur.

Ona je priznala da je pobeda došla lakše nego što je očekivala.

"Naravno, kad sam pomišljala na poedu, nisam mislila da će to biti 6:2, 6:3, to je sigurno. Posle prvog seta sam sela i osećala sam kako mi srce lupa u grudima. Pomislila sam: 'okej, imam set prednosti. Sada imam šansu da pobedim u sledeća dva'", opisala je Australijanka.

Stosur je bila uspešna dubl igračica i u karijeri je osvojila dva grend slema u toj konkurenciji, ali je priznala da je uvek sanjala o uspešnom singlu.

"Sve vreme dok sam igrala dubl, želela sam da budem dobra singl igračia. Imala sam velike uspehe u dublu i to je bilo fantanstično, ali onda sam se razbolela (od Lajmske bolesti 2007.) i morala sam to da prebolim, a nisam želela ništa da prepuštam slučaju. Sada vidim da je bila ispravna odluka da sledim svoje snove i dobijem veliku nagradu", rekla je Stosur.

Beta

Pogledajte još