Zakoni iz evropske agende u roku

BEOGRAD, 12. septembra 2011. (Beta) – Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović rekla je u ponedeljak da je uverena da će zakoni iz evropske agende, koji se nalaze na dnevnom redu parlamenta, u roku biti izglasani i da vladajuća koalicija nije ugrožena.

Ona je navela da nije neuobičajeno da parlament odloži dan za glasanje jer, kako je navela, sve dok se ne postigne saglasnost o značajnim zakonskim aktima ima mesta za dogovor.

Poslanici SVM u ponedeljak nisu dali kvorum za glasanje o predlogu zakona o železnicama i još dva akta, jer nisu prihvaćeni njihovi amandmani da železnička infrastruktura na teritoriji Vojvodine bude u vlasništvu pokrajine i da Vojvodina dobije mogućnost da osnuje privredno društvo koje bi upravljalo tim železnicama.

“Ja ću naknadno obavestiti poslanike o danu za glasanje a do tada ćemo imati dogovore oko ideja svih poslanika”, rekala je Slavica Djukić-Dejanović i pozvala poslanike da daju svoj doprinos za donošenje zakona sa evropske agende.

Prema njenim rečima, potrebno je još napraviti dodatne konsultacije o zakonu o železnicma pre nego što se Skupština izjasni o amandamnima.

..