Sud u Trebinju nije primio Vučurevića

BANJALUKA, 12. septembra 2011. (Beta) - Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević izjavio je da u ponedeljak nije primljen u Okružni sud u Trebinju, u koji se javio nakon što je pobegao iz Srbije.

Vučurević je rekao da su mu na portirnici suda rekli da ne može biti primljen, jer sudije imaju druge obaveze, te da su ga obavestili da se u sud javi u četvrtak.

"Ne verujem da ću ponovo dolaziti, jer me ne mogu tretirati kao običnu stranku", kazao je Vučurević novinarima po izlasku iz zgrade suda, dodajući da se javio u Okružni sud u Trebinju, mada nije zakonski obavezan, da bi "pokazao da je u svako doba na raspolaganju pravosudju BiH".

Vučurevićev advokat Svetozar Vujačić izjavio je da Okružni sud u Trebinju nije mogao da sasluša njegovog klijenta jer u tom sudu ne postoji predmet koji ga tereti za ratne zločine na području Dubrovnika. Portparolka Granične policije BiH Sanela Dujaković potvrdila je ranije u ponedeljak Beti da je Vučurević u BiH iz Srbije normalno prešao na zvaničnom graničnom prelazu izmedju ove dve zemlje.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da srpska policija nije bila nadležna za beg Vučurevića iz Srbije u BiH.

..

Pogledajte još