Boli te želudac ? U lanu je spas

Ako te muči bol u želudcu, nerviraš se, piješ previše lekova...a na to ti kažu - ma , opusti se, nemoj sve shvatati lično, ne nerviraj se...Naravno da ćerš na to još više da se iznerviraš. Kao da to neko voli. Za opušteno treba imati ili uslova ili takvu glavu.

Proceđeni lan
Ali, ima načina da smiriš želudac, obnoviš sluzokožu i poboljšaš svoje zdravstveno stanje. U prodavnicama zdrave hrane kupi 200 -300 grama lanenog semena. Svako veče dve kafene kašičice prelij sa dva decilitra obične ili prokuvane vode (sobne temperature) i poklopi posudu. Tako treba da stoji preko noći jer će laneno seme pustiti blagu sluz. Ujutro procedi i popij tu tečnost. Ukus je sasvim ok, kao voda, nije ništa neprijatno, niti izgleda gadljivo.

Iako ćeš osetiti već posle desetak dana da ti je lakše, ne treba prekidati terapiju 40 dana. Ovo stvarno leči, probala sam i savetujem svima. Jeftino, prirodno i efikasno.

Mleveni lan za tegobe u klimakterijumu
Ukoliko ti ili neko tebi blizak ima tegobe u klimakterijumu, nagle promene raspoloženja, smenjivanje telasa toplote i hladnoće...lan i tu pomaže ali moraš da ga samelješ. Najbolje je da ga melješ u mlinu za kafu.
Svakoga dana pojedi 4 kafene kašičice samlevenog lanenog semena i terapiju ne prekidaj dva meseca.
Lan ima vrlu jaku opnu, a da bi organizam mogao da koristi njegovu sadržinu, zato moraš da ga samelješ.

Ukus mu je sasvim ok, možeš posuti samleveni lan preko iseckane banane, nekog drugog voća, preko slanie ili slatjke hranje, kako god.

Kožne bolesti
laneno ulje može se kupiti i u prodavnicama zdrave hrane, a i u Liliju, apotekama, nekim supermarketima. Odlično je za kožu i pomaže obolelima od psorijaze.

Antitumorsko delovanje
Lan štiti protiv raka – sadrži čak 27 spojeva, koji imaju antitumorsko delovanje.

Pogledajte još