Ili pregovori ili novi protest malinara

BEOGRAD, 12. septembra 2011. (Beta) – Unija proizvodjača malina i drugog jagodičastog voća najavila je u ponedeljak da će protestovati ispred Vlade Srbije u Beogradu ako do kraja dana ne počnu pregovori s ministarstvom poljoprivrede ili Vladom Srbije o povećanju otkupne cene malina i uvodjenju subvencija za izvoz.

Sekretar Unije Aleksandar Mitrović rekao je agenciji Beta da će predstavnici malinara doći s traktorima ispred zgrade vlade “ako do kraja dana ne bude reagovalo ministarstvo poljoprivrede ili premijer Mirko Cvetković”.

Prema njegovim rečima, malinari neće odustati od protesta u osam gradova u zapadnoj Srbiji sve dok ne dobiju garancije da će biti povećana otkupna cena i date subvencije za izvoz tog voća.

“Pozvali smo ministra poljoprivrede Dušana Petrovića u Užice na pregovore i imaćemo strpljenja dok on ne dodje”, rekao je Mitrović. Protest malinara je počeo 11. septembra, a policija im je zabranila da traktorima dodju u Beograd.

Malinari protestuju u Bajinoj Bašti, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši, Ivanjici, Požegi, Kosjericuhu i Aleksandrovcu, a zahtev im je da otkupna cena malina, koja je sada 85 do 95 dinara, bude povećana na 100 dinara, a subvencije za izvoz budu 26 dinara po kilogramu.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.