Počinje takmičenje za Zoranov brk

ZAJEČAR , 12. septembra 2011. (Beta) - Predstava "Otac na službenom putu" pozorišta "Atelje 212" otvoriće Dane Zorana Radmilovića, koji će od 15. do 21. oktobra biti održani u rodnom gradu tog slavnog srpskog glumca, najavili su u ponedeljak organizatori.

Na konferenciji za novinare je rečeno da će se na festivalu predstaviti pozorišta iz Beograda, Sombora i grada domaćina.

Takmičenje za najbolju glumačku bravuru i nagradu "Zoranov brk", započeće predstava "Otac na službenom putu" sarajevskog pisca Abdulaha Sidrana u režiji Olivera Frlića iz Zagreba.

Narodno pozorište iz Sombora predstaviće se modernom verzijom Gogoljeve "Ženidbe", rediteljke Ane Djordjević. Koprodukcija Narodnog pozorišta iz Beograda i Grada teatra iz Budve, izvešće komad Vide Ognjenović "Kanjoš Macedonović", dve decenije nakon premijernog izvodjenja ovog dela.

"Ovogodišnja pozorišna svečanost objediniće duh velikana srpskog glumišta Zorana Radmilovića kroz predstave šest pozorišta sa zahtevima modernog vremena i odgovora na pitanje da li teatar danas uopšte treba da postoji", rekao je selektor festivala Milivoje Mladjenović.

Kako je rečeno cena kompleta karata za dvadeseti po redu festival, biće kao i prošle godine 3.000 dinara.

..

Pogledajte još