Počinje Liga šampiona, svi gledaju u Barselonu

Od duela velikana, očekuje se mnogo i od gostovanja Bajer Leverkuzena londonskom Čelsiju, kao i od susreta Borusija Dortmund - Arsenal.

Milan je osvojio titulu prvaka u Italiji i želi da se vrati na stare staze evropske slave. "Rosoneri" su 2007. godine osvojili svoju sedum titulu kontinentalnog prvaka, ali od tada nisu prošli dalje od osmine finala.

Milan čeka verovatno najteži test - aktuelni šampion i, prema opštem mišljenju, najbolji tim sveta Barselona.

Nešto stariji ljubitelji fudbala i dalje se sećaju 1994. godine, kada je italijanski tim sa 4:0 "isprašio" Katalonce u finalu Lige šampiona, ali je Barselona sada veliki favorit, kao i test za Milan.

Ova dva velikana igrala su do sada 11 puta u evropskim takmičenjima i imaju učinak od po četiri pobede i tri nerešene utakmice.

Oba tima su u poslednjim prvenstvenim utakmicama odigrala 2:2.

Gostovanje Bajera u Londonu predstavljaće emotivni povratak za Mihaela Balaka u grad u kome je proveo četiri plodne godine, pošto je sa Čelsijem osvojio tri titule u FA kupu i Liga kup.

"Bio sam jako radostan. Žreb za mene nije mogao biti bolji. Radujem se putovanju tamo i što ću ponovo igrati tamo. Ovo je emotivno poseban meč za mene", rekao je Balak.

Čelsi, medjutim, namerava da Balakov povratak ne bude srećan, jer želi da u svom 10. pokušaju osvoji Ligu šampiona.

"Evropski trofej je svačiji san, ali je i najteži da se osvoji zbog nivoa drugih evropskih timova. Moramo da idemo korak po korak, a prvi korak je Bajer Leverkuzen. Moramo da osvojimo sva tri boda u tom meču", rekao je trener Čelsija Andre Vilaš Boaš.

Borusija Dortmund dočekuje uzdrmani Arsenal. Trener "tobdžija" Arsen Venger rekao je, međutim, da se njegovim igračima vratilo samopouzdanje posle prvenstvene pobede od 1:0 protiv Svonsija, što je malo popravilo raspoloženje nakon ponižavajućeg poraza od 8:2 od Mančester junajteda.

U prvom kolu Lige šampiona u utorak se igraju mečevi (sve utakmice počinju u 20.45):

Grupa E:

Čelsi - Bajer Leverkuzen

Genk - Valensija

Grupa F:

Borusija (D) - Arsenal

Olimpijakos - Olimpik Marselj

Grupa G:

APOEL - Zenit Sankt Peterburg

Porto - Šahtjor

Grupa H:

Barselona - Milan

Viktorija Plzenj - BATE Borisov

Beta

Pogledajte još