SVI PROIZVODI NA JEDNOM MESTU: Prva prodavnica kanabisa otvorena u Njujorku

Njujork je legalizovao marihuanu tokom 2022. godine, uz odobrenje lokalnom stanovništvu da može da poseduje do 85 grama kanabisa za ličnu upotrebu. Zbog toga je u maju 2023. godine u Njujorku otvoren luksuzni prostor nazvan "Gotam", koji se prostire na dva sprata.

Osnovala ga je Džoan Vilson, a poznata po svojim ulaganjima u luksuzne brendove. U ponudi prodavnice naćiće se sve vrste proizvoda od kanabisa, od jela, elektronskih isparivača do cigareta i ulja spremnih za jelo.

Maloprodajni prostor koji se prostire na 260 kvadratnih metara, a koji je dizajnirao Sinema Vita veoma je moderan i odiše luksuzom.

Drugi deo prodavnice ima minimalistički dizajn sa staklenim policama koje sadrže proizvode na bazi CBD-a. U okviru prodavnice postoji i prostor u kome će se održavati kulturni i muzički događaji.

- Namera nam je bila da ponudimo prostor koji je jedinstven i prvi u našoj metropoli. 'Gotam' je prodavnica u kojoj posetioci mogu da otkriju nešto novo, pregledaju brendove i uživaju u neverovatnoj umetnosti kroz posebnu njujoršku estetiku. U našoj prodavnici prodajemo i kanabis - istakao je kreativni direktor "Gotama" Bili Ričards.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još