Počinje "Street Food Festival" na Zemunskom keju - Otvorena pozornica svetskih kuhinja tokom celog vikenda

Danas u 13 časova počinje dugoočekivani "Street Food Festival" na Zemunskom keju koji ce sledeća tri dana, na najlepšem delu Dunavskog keja (kod Venecije), predstaviti više od 15 učesnika - predstavnika poznatih gradskih gastro brendova.

Zemunski kej će tokom tri festivalska dana još jednom postati pozornica svetskih kuhinja na otvorenom, na licu mesta pripremaće se sveži, zdravi i kvalitetni specijaliteti, a posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj "uličnoj hrani" dobroj muzici i čarobnom pogledu na Dunav.

Na "Street Food Festivalu" posetioci će imati prilike da uživaju u specijalitetima predstavnika beogradske craft food scene kao sto su: picerija "Bosiljak", "Debeli Medved", "Mesožder", "Burger House", "Sushi Factory", "Sushirito", "Oh Dumpling", "All Italian", "Ferdinand", "Boarovi Cake", ali i čuvenim domaćim "Veljdžinim kobajama" iz Novog Sada.

DJ-evi sa gradske klubske scene ulepšaće i ovaj festival odabirom sjajnih muzičkih mikseva koji će Zemunski kej pretvoriti u idealnu lokaciju za druženje i uživanje u savršenom spoju hrane i muzike, ali i u svemu što pruža čaroban pogled na reku.

Uz podršku projekta "Svaka limenka se računa", obeležiće se "Svetski dan zaštite životne sredine", čime će se "Street Food Festival" priključiti inicijativi "International Recycling Tour" koja se sprovodi treću godinu zaredom u 16 država širom sveta. Na ovaj način skreće se pažnja na značaj zaštite životne sredine i reciklaže. Na više različitih punktova biće postavljanje kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, dok će promoteri sa rančevima u koje je takođe moguće odložiti iskorišćenu limenku biti na licu mesta, a pixelata na kojoj će raditi lokalni umetnici je tu da na kreativan način podseti posetioce na važnost reciklaže u cilju očuvanja planete Zemlje.

Ulaz na festival je besplatan, a za posetioce su obezbeđena sedeća mesta.

Radno vreme festivala je od 13 do 23 časova.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još