ORGANIZATORI PUTOVANJA IZ VIŠE ZEMALJA U POSETI SRBIJI: Strancima zanimljivi Beograd, Šarganska osmica i Ovčarsko-kablarska klisura

Ovih dana Srbiju posećuju organizatori putovanja iz više zemalja. U organizaciji predstavnika turizma Srbije, naše istorijsko i kulturno nasleđe obilazili su krajem maja predstavnici turističke privrede Velike Britanije, koji su pored Beograda posetili Novi Sad i Frušku Goru. Radni sastanci na temu turizma održavani su i sa predstavnicima 12 regija u Turskoj sa kojima se razgovaralo i o novoj avio liniji za Izmir.

Pre njih, našu zemlju obišli su influenseri iz republika bivše Jugoslavije koji za temu imaju "Priče sa lepog plavog Dunava", obilazeći podunavske zemlje. Obišli su spomenike i muzeje gradova na Dunavu, ali i pejzaže pored reke i probali su kuhinju Donjeg Podunavlja. Turisti iz bivše SFRJ spadaju po dolascima u 10 najzainteresovanijih grupa za obilazak Srbije.

Ocenjeno je i da Beograd postaje sve traženije mesto, naročito kada se radi o kongresnom turizmu. Prema rang listi Imeksa, najveće kongresne berze u Evropi, Srbija je među prvih 50 kongresnih destinacija.

U poseti su i predstavnici medija iz Austrije i Nemačke koji su izrazili želju da se voze Šarganskom osmicom, ali i da krstare kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru.

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još